Ze zajímavých blogů


*Golasowská, blog.idnes, 18. 02. 2019
Nechci být rodič č. 1, 2 či 3, chci být máma
Muž a žena jsou nositeli a dárci života a žádná lobby na tom nic nezmění. Ani výkřiky, že na děti mají homopáry nárok, že platí daně a mají stejná práva, na tom nic nezmění.
Prostě podle někoho příroda a pro věřící Bůh se takto postaral, aby dítě mělo mámu - ženu a tátu - muže. A někteří z nás uznali, že to takhle není dobře a zavedený řád věcí je potřeba změnit. Máme prostě všichni právo na všechno a je jedno, zda to někomu prospěje či nikoliv. Nicméně pokud je to o právu čtyř či více procentní menšiny, hovořme pak také o právu jiných našich občanů, kteří by chtěli model mnohomužství či mnohoženství nebo o občanech, kteří milují děti a také by si je chtěli vzít, vždyť na to mají právo. …
Mám za to, že náš národ více než experimenty s manželstvím a přirozenou rodinou potřebuje stabilitu a jistotu bezpečného zázemí pro výchovu budoucích generací, které budou vědět, kdo jsou jejich rodiče a jaká je role ženy a muže při výchově dětí. Každá z obou rolí je NEZASTUPITELNÁ.

*Jiří Mika, blog.idnes. 18. 02. 2019
Gender-totalita v UK přituhuje - policie vyšetřuje ne-zločiny
V posledních měsících se z Británie objevují zprávy o tom, že policie vyšetřuje názory lidí na Twitteru, které jsou řekněme kritické k tvrzením, že je nekonečné množství pohlaví a podobně. A pak že nikdo nikomu nic nevnucuje. …
Británie se už kompletně zbláznila. …
A teď do toho šlápla i britská policie. Policie oznámila veřejnosti, že hodlá vyšetřovat případy, které nejsou zločiny. To je doslovné vyjádření britské police - že bude vyšetřovat non-crimes (ne-zločiny), které se týkají "projevů nenávisti". Pobídla lidi, ať jim hlásí, kdo na ně byl ošklivej.
Zjevně se do toho už i pustili, protože už jsou případy lidí, kterým volal policista v souvislosti s jejich příspěvkem na Twitteru. Policista se je snažil přesvědčit, že existují víc než dvě pohlaví, a doporučoval příspěvek z Twitteru smazat. …
Jakmile tu otvíráme vágně definované (ne)zločiny, je nakonec jedno, co se děje teď. Všechno se v čase mění. Co máme nebo budeme mít za zákony, není asi až tak nutně důležité, pokud se zblázníme. Komunisti tu zavírali lidi za všelijaké smyšlené zločiny. Tyhle nepsané zákony a mentalita ideologie jako taková jsou znejišťující.

*Dluhy-Smith: S „liberálním“ řádem k dokonalému světu? Nevyřešil rasismus ani krizi životního prostředí. Česká televize 12. 2. 2019:
Americký politolog a publicista Fareed Zakaria se v příspěvku Ať žijí elity – Radostný pohled na pochmurnou náladu (Respekt, č. 6/2019, str. 11) snaží uklidnit čtenáře, že je na světě vlastně vše v pořádku. V komentáři pro ČT24 mu oponuje publicista Radovan Dluhy-Smith:
Globální „liberální“ systém prý obecně umožnil pokrok v otázkách rasové diskriminace, postavení žen či sexuální orientace. Na Západě se snížil rozdíl v příjmech mezi muži a ženami. V mnoha zemích jsou homosexuálům umožněny sňatky. Obyvatelé z velké části světa se stali masovými konzumenty a mají přístup k moderním technologiím.
… ve Spojených státech má většinová občanská společnost – ve srovnání s elitami a velkými zájmovými skupinami – minimální vliv na veřejnou politiku vlády.
… Podle Zprávy o světové nerovnosti se nerovnost za posledních 40 let v celém světě zvýšila. … A pomyslné nůžky globální nerovnosti jsou extrémně rozevřené. V současnosti jen 26 lidí světa vlastní stejné bohatství jako polovina zeměkoule. Ředitel mezinárodní organizace Oxfam Dhananjayan Sriskandarajah prohlásil: „Bohatí nadále hromadí neskutečné bohatství, zatímco chudí lidé se propadají do chudoby.“
… Zakaria se také zevrubně zmiňuje o „významném pokroku“ ve snížení rasové diskriminace ve Spojených státech. Nicméně nedávný průzkum ukázal, že takřka dvě třetiny Američanů si myslí, že rasismus zůstává zásadním problémem ve společnosti.
I přes částečné pozitivní změny rasová diskriminace prostupuje celým americkým systémem. Například ve vězení je pětkrát více černochů než bělochů. Není také pozitivní vizitkou demokracie, že mají Spojené státy na počet obyvatel nejvíce lidí ve vězení ze všech zemí světa. Více než Rusko, Kuba a další autoritativní režimy.
Demokracii je nutné bránit. Podle organizace Freedom House za posledních deset let přes 100 zemí zažilo úpadek demokracie, včetně kolébky demokracie – Spojených států. Příčinou umírání demokracií ve světě je však i fakt, že se Západ snaží šířit takzvaný liberální řád rozpoutáváním konfliktů a válek, jehož důsledkem jsou často zdevastované země a jen od 90. let statisíce, možná miliony mrtvých.
… Stojíme jako svět na prahu obrovských změn. A pokud chceme najít možná řešení, musíme nejprve analyzovat všechny příčiny stávajících krizí. Bude nutné vylézt i z bubliny ideologické předpojatosti a neobjektivního vidění liberálního světa, tak jak ho popisuje přední americký politolog Fareed Zakaria.

ZPĚT na Rozličné texty