Z mých červnových textů na FCB


* … i mně je sympatický řád – pravidla, ty ovšem může nastavit i bez demokracie monarcha či diktátor. Tu realitu poznáváme s neúspěchem implantovat demokracii, kde si umaneme, v domnění, že je to jediné správné společenské zřízení. (Podobně si to myslí i straníci o své straně.)
*Jsem přesvědčen, že právo na azyl mají jen političtí utečenci, nikoliv utečenci před válkou. Něco jiného je poskytnutí nějaké ochrany. Ve válce, byť hybridní – a ta v Evropě už je - , by to měli být ovšem zajatci. Dlouhá doba bez války vytváří u mnohých (a taky i v legislativě) zdání, že není nepřátel – vždyť všichni jsme lidé. Rozptýlený uran v dolech nevybuchuje, ale při určité koncentraci dokáže pěknou paseku. Té koncentraci imigrantů je třeba zabránit i silou, resp. změnou té „mírové“ legislativy.
*I na dálku lze diskutovat a je příjemné, když protivná strana nezesiluje své „argumenty“ vulgarismy. Ale i tak lze na FCB tříbit své názory k tématům i k diskutujícím.
*Ani novináři, natož laik, neznají všechny okolnosti, takže posuzuji situaci jen z těch nejnápadnějších. 1) Budou volby, kde ČSSD a ANO budou soupeři. 2) Koncepce změny je šitá horkou jehlou, narychlo a odlišně, než byla ta nedávná obsáhlá – to je její podezřelá slabina. 3) Koncepce byla vytvořena tajně vůči očekávaným oponentům, nedivím se oponentům, že reagují rovněž nekorektně. Ergo: Jde o politiku (možná ve strachu), ne o organizační změnu v policii.
*Kdyby z té kauzy zůstal jen ten odposlech, jak se baví sekretářka s předsedou vlády, tak to stačí na hodnocení dispozic, co může ODS společnosti nabídnout k vedení společnosti.

ZPĚT na Rozličné texty