Některé moje listopadové texty na Facebooku


* Přátelé milí, facebookoví, ani negativní postoje k mému textu mne neurážejí, spíše mne informují o jádru diskutérů vyjádřeném nejen formou – užitými označeními mého stavu, ale především tím, že nikdo nereagoval věcně např. svým vlastním postojem
* K přidáním učitelům: Jde především o voliče, a těch důchodců je více než učitelů. A pak je tu ještě jedno hledisko. Když mám peníze, mám nejdřív splatit dluhy, nebo mám investovat do málo koncepčně připraveného oboru?
* Jsme prodejní a nemáme ideu, která by nás, co tvoříme hlavní proud, nějak zušlechťovala. To vadí demokracii a potažmo i naplňování té svobody v její plné šíři, především tam, kde je k té svobodě třeba i zodpovědnosti.
* K Letné: Když za demokracii, tak jedině za tu naši svobodomyslnou – liberální.
* Ke stávce studentů: Nestávkujte, ale učte se, ať víte, jak s tou krizí klimatu úspěšně zatočíte alespoň vy, když nám se to nedaří. A větru a bouři chtěli poroučet i naši předchůdci a taky jim to nějak nevyšlo, dokonce na to doplatili.
* Demokratura provází naši společnost od samého začátku. Strany nacvičené k politice komunisty jsou přesvědčeny, že snadnější je oponenty přehlasovat silou než vyjednáním své představy, a proto se spojují do koalic stran i zcela antagonických, hlavně aby získali tu nadpoloviční většinu k vládnutí diktaturou.
* Je mnoho těch, kteří dobře dovedou popsat současnou situaci a mnozí k tomu dodají i důvody, proč je právě taková. Je ale málo těch, kteří dovedou dostat z toho plynoucí postoj do rozhodnutí voličského davu. Navíc už scházejí i představitelé těchto postojů, kteří by se postavili před voliče.
* K dovozu islámských dětí: Ten problém nespočívá v penězích, ani v humanitě. Ten problém je v tom, že někteří si už dnes uvědomují, že rychlé míšení kultur není společnosti prospěšné, a proto potlačují přísun potencí a žitou ideou odlišnou kulturu.
* Jen douška k hojně vzpomínanému Babišovu StB. Nedivím se přikládání záporného hodnocení Babišovi u těch, kteří na vlastní kůži zažili působení StB. Chci zde jen připomenout, že to byli zaměstnanci StB, zatím co Babiš byl jen „nemorální pomocník“, pokud vůbec se i v té funkci nějak projevil. Nectí ho to, ale „pomocníci“ byli v pohraničí i prostí občané – práskači. Svým způsobem jsem byl pomocníkem i já v době základní školy, kdy jsme místo SNB museli hlídat s kamarádem stohy, aby je nepřítel v noci nezapálil.

ZPĚT na Rozličné texty