Dopis primátorovi


Vážený pane primátore,
jsem občan města Plzně a neváhal jsem jít projevit své poděkování osvoboditelům města při příležitosti Vzpomínkového aktu u pomníku příhodně nazvaného Díky, Ameriko. Nepochyboval jsem, že tato akce je organizována představiteli města. Trochu jsem se proto za vedení svého města zastyděl, když byl předseda vlády uvítán až po panu Topolánkovi, ale pokládal jsem to jen za osobní pochybení řečníka.
Skutečnost ale má být jiná. Hrubá nezdvořilost vůči premiérovi vlády byla údajně připravená a předem Vámi inzerovaná v radničních  kruzích. Tomu bych snad ani nevěřil, kdybych vzápětí nepotkal dalšího významného člena ODS, který mně v té souvislosti navíc vysvětlil, že moralizování je náplní pro faráře, zatím co politici mají ve své náplni prosazování volebního programu.
Jestli ODS, a mám nyní na mysli Vás, pane primátore, hodlá prosazovat svůj program za každou cenu, a to i nezdvořilostmi na fóru, jakým byl vzpomínaný akt, tak se ptám, kdy přejde Vaše strana k tomu, že bude svůj program vnucovat přímo diktaturou - ne sice již diktaturou proletariátu, ale třeba diktaturou většinových (alias bolševických) bezohledných hrubiánů.
Vážený pane primátore, stojím si o Vaši odpověď, a proto svůj dopis pojímám jako otevřený a poskytuji ho v elektronické formě Plzeňskému deníku. Jestli jste o připravované nezdvořilosti vůči premiérovi skutečně věděl, tak jsem již dalším občanem města Plzně, který se začíná bát, kdo že to nám bude z radnice či parlamentu vládnout.
Ani nevím, jakým přáním, má-li být upřímné, mám dopis uzavřít.

ZPĚT na Rozličné texty