Komu slouží policie?


Nářek nad stavem naší ekonomiky by se měl změnit spíše v nářek nad těmi, kteří v naší společnosti vládnou. Těm zřejmě nejde o prosperitu celé společnosti, ale jen o zisky vybraných skupin.
Jak jinak si můžeme vysvětlit promarněnou příležitost získat podíl na 12 miliardách korun, který nám už několik let nabízejí Švýcaři. Ti dokonce personifikovali skupiny, na jejichž bankovních účtech jsou podezřelé vklady, na které by měla mít naše republika nárok. Podivné manipulace s těmito účty totiž upoutaly pozornost Švýcarské policie, a všimla si jich i naše policie. Nekonala však dostatečně důsledně.
Minulý i dnešní přístup našich kompetentních orgánů v této kauze stojí za povšimnutí. Konání ministerstev je trvale liknavé. Ve svých výmluvách před kamerami ale nápadně nepřipomínají policii, jako by právě na ni ani nechtěli upoutávat pozornost. Nezmiňují skutečnost, že je liknavá, a že ji hlavně nikdo k větší aktivitě ani nežene. Nikdo se o výsledky její práce nezajímá. Jádro pudla je právě v té malé aktivitě policie, jevící se, jako by jí někdo svazoval ruce, jako by k jejímu konání ani nebyla vůle mezi politiky. Právě zde je čemu se divit.
Skutečně čekají naši volení představitelé, až se vlády ujme dav v ulicích? Poučen posledními roky, nemusel by se dav při tom již chovat tak sametově.

ZPĚT na Rozličné texty