Stávka odborů


Na výzvu ke generální stávce občanů ČR, kterou na FCB vytvořil Radovan Bazger, jsem reagoval v čase oddělených dvou poznámkách:
*Vlády, jedna za druhou, si vůči občanům dovolují čím dál více. Jsou stále arogantnější. Čurají nám na nohy a je dobré si tu permanentní urážku davu uvědomit a taky svoji nelibost nad tím občas vyjádřit. Volby nejsou k tomu dostatečným prostředkem.
*Válka prý může být i zcela nekrvavá, a to zbraněmi, resp. prostředky IT. V tom případě již dnes mohou existovat IT-partyzáni nebo dokonce IT-odboj. Není ani třeba bojovat proti levým či pravým, ale proti těm, co tam již celou dobu sedí bez ohledu na prapor vlády. Tam je zakopaný pes, tam je ta konkrétní arogance moci ať vládní, stranické, parlamentní či zcela zákulisní rychlokvašnými zazobanci. Politická pravá či levá orientace není dnes již směrodatná, zcela zřetelné a jednoznačné jsou však konkrétní osoby. Těm je třeba se postavit.
*Ještě pokračuji v té diskusi na FCB i 21.6.2011: Dokud se někteří obohacovali jen na úkor státu, dalo se to vydržet, resp. mohli jsme nejvýše závidět, že tu příležitost taky nemáme nebo se utěšovat tím, že jsme alespoň morálně výše než oni. Když však máme nyní nahrazovat takto vzniklé díry v rozpočtech státu a města, pak je načase rozšířit protestní odborářské aktivity i v širší veřejnosti. Nejde už jen o prosté krádeže, ale o systém, který si účelově tito zloději vybudovali z pozic parlamentu, takže i v legislativě. Generální stávku sotva zorganizuje jedinec (Bazder), ale tříbit si k té příležitosti můžeme své názory i na této stránce.

ZPĚT na Rozličné texty