O textech z roku 2001


Některé texty otištěné v Plzeňském deníku (další byly ztracené v paměti PC):
20.12.2001 Náprava musí začít nahoře
Na aktuální kauze náměstka je diskutován problém mravnosti politiků. „Zákon odděluje občany od kriminálníků, a to není oblast na morální škále, kde by měli stát politici. …. Ti musejí stát tam, kde platí kritéria morálky, ne kritéria zákona.“
30.5.2001 Dvě nezdárné kauzy
O neochotě prodeje pronajatých drobných městských pozemků (cca 1 m2 chodníku u domu) jako nástroj nátlaku na záměry občana.
12.2.2001 Politika není jen stranická
Občanská společnost, rozdíl mezi zvolenými politiky náhodně připojovanými k profesím a občanskými aktivisty soustředěnými v neziskových organizacích, které si sami vyberou. Nesouhlas se strukturováním NNO shodně se strukturou veřejné správy a s napodobováním jejich řízení – každá NNO musí být sama iniciativní a ne řízená nadřízenými strukturami.
24.1.2001 Etika profesí
Politici a média, rozpor mezi nemravnou cestou a proklamovaným ušlechtilým cílem, lži a polopravdy politiků.

V TIP TÝDNE byl 11.10.2001 otištěn předvolební text o významu neziskových organizací při formování politiky města Plzně. NNO mají smysl především v komunální politice. Navazují na klubovou činnost v dávnější minulosti. Nelibost nad snahou sdružovat NNO a stavění se do čela těchto sdružení.

Některé texty nabídnuté PD, ale nepublikované (další byly ztracené v paměti PC):
6.4.2001 Přerozdělování důvěry voličů
Nelibost nad přerozdělování důvěry voličů zavedením modifikované d´Hondtovy metody, kterou prosazovala ODS deklarující se jako konzervativní strana.
7.1.2001 Stanovisko k bouřím v ČT

ZPĚT na Rozličné texty