Některé mé texty na červencovém FCB.



* Není třeba je hned střílet, ale není třeba je ani hýčkat požitky a občanskými privilegii. Nejsou to chudáci hledající jakoukoliv pomoc. Jsou to sebevědomí, naší rase nadřazení (v jejich mysli), vychytralí, zatím jen návštěvníci Evropy.
* "To není záchrana života na moři, … to je pašování lidí." Taky se divím, proč nebyl na přepravce aplikován zákon o převaděčství. Jistě nějaký takový existuje. Stačilo zadržet jejich lodě v přístavu od samého začátku, ne až dnes.
* Názory mohou být různé. Je zbytečné povyšovat ty své nad všechny ostatní, neboť pravda se hledá – od vědy až po prostou zkušenost; kodifikuje ji jen diktátor. Ta lidskost v diskusích se projevuje především ve zdvořilosti projevu.
* Možná jsem postižen dávnou profesí, ale sdílím názor, že po dosažení kritického množství se situace mění radikálně. Smutné je, že politici si všímají a situaci řeší, až když je to kritické množství překročeno.
* V době dokonalé manipulace davem ztrácí demokracie na funkčnosti, už taky proto, že není chápána jako diskuse, ale jen jako honba za překročením 50%, a to koalicí zcela účelovou, takovou, aby mohla vládnout diktaturou, jak to má ještě v paměti od komunistů. Voličský dav nezměníte, je třeba něco udělat s tou demokracií třeba tak, že parlament nebude volen, ale proporciálně generován počítačem.
* Ano, oposmlouvou končila u nás snaha o demokracii, nastoupily mimostranické aktivity a ve finále si situaci modifikuje po svém Babiš.
* V parlamentu se bude mluvit o statutu manželství. Jsem přesvědčen, že zvýhodnění manželství je bonus společnosti těm, u kterých je předpoklad, že uchovají společnost do další generace. Neměla by to být jakákoliv výhoda těm, kteří se mají jen rádi; to snadno by měla stejné nároky např. babička nepochybně milující svého psíčka více než svoji sousedku. Vypadá to ale tak, že parlament schválí manželství babiček - sousedek a na to manželství s psíčkem si ještě babička počká. Nebo budeme naše povědomí o manželství připravovat na vstřícnost tomu islámskému?
* K tomu, že Babišova vláda má důvěru: Trvalo to, ale svého cíle dosáhl. Jen si nejsem jistý, zda dosažení tohoto cíle nezdržoval úmyslně, protože řadu měsíců mohl vládnout jako suverén a o to si jistě stojí i nadále.
* K heslu, že demokracii zlikviduje volič: Já jen dodám, že to bude volič ovládaný úspěšnou PR agenturou, kterou bude vlastnit diktátor.
* Podstatné a k zamyšlení je, že dnešní rozložení v PS vzniklo demokratickou procedurou, stejně jako v tom roce 1946, a to už by mělo vést k zamyšlení nad tou demokracií. Dobrou demokracií jsme došli ke špatnému cíli, a to by nemělo být.
* Demokraticky zvolený diktátor není demokrat, a podobně je to i s tou KSČM. Chyba je v tom, že volbu zřetelně ovlivněnou PR stále ještě nazýváme demokratickou.
* Muslimové mají ideu (Alláh), a ta Evropě už schází. Bez ideje se špatně bojuje proti nepříteli, zvláště když je idea nahrazena jakousi konzumní vidinou.
* Jak já se těším, že novináři jednou vysbírají všechny ministerské diplomky a začne je zajímat profil ministrů z hlediska jejich minulého působení v KSČ. I to je dle mne projev nemorálního konání v minulosti – tzv. překabátování se. A mohli by být mezi ty sledované zařazeni i kritici těch dnešních neduhů.
* Zákony si netvoří soudci, ale parlament. Štěkat je třeba na politiky. Jestli PS schválí zákony vychytralé, pak vstupuje do aplikování "spravedlnosti" advokát, a ten koná dle nabytých peněz, nebo dle politického záměru, je-li na takovou partu napojen.
* Některá rizika prostě nevyjdou. Jen těch neúspěšných podnikatelů co je mezi námi. Zatím riziko vychází jen bývalým komunistům, co se dnes vydávají za demokraty. Ten podvod dosud nikoho nezajímá. Není mezi mocnými ten, kdo by je odhalil, aniž by při tom neodhalil sebe.
* K závažným rozhodnutím většině politiků schází odvaha. Aby nemuseli konat, vymlouvají se na zákony (lidská práva), které vznikaly za zcela jiné situace a nedohlédly, kam ten dynamický vývoj společnosti směřuje. K aktualizaci zákonů nemají odvahu. Není proto divné, když tu a tam, třeba jen lokálně, se objeví politik s radikálnějším (korekčním) postojem (k čemukoliv) a strhne na sebe zcela demokraticky výraznou část voličů.
* Jsou to uprchlíci, ale nejsou to trosečníci. Vyjeli se radovat (jak patrno) na širé moře. Trosečníky z nich dělají předčasně až záchranáři.
* Společnost, aby se jevila jako humánní, má větší starost o občanův život, než má on sám o ten svůj. A to neplatí jen o sebevrazích, ale např. i o narkomanech atp.
* Obrázky z Dánska: Obsazují nás, ale politici si asi stále myslí, že obsazování se děje jen ozbrojenou frontou útočící na cizí území zbraněmi. Spíš však asi nemají odvahu reagovat na agresi odpovídajícím způsobem.

ZPĚT na Rozličné texty