Několik vět


*Dělení na pravici a levici jistě existuje, jenom se nevyužívá v reálné politice, a to nemám na mysli jen „oposmlouvu“, ale i koalice v Německu, Rakousku a možná i jinde.
*Krátce jsem zaslechl v předsedově projevu, že silná ČSSD se nebude bránit nestraníkům na svých kandidátkách. Potěšilo mne to, protože to podporuje moji domněnku o soumraku ideologizovaných politických stran.
* Správy společnosti se ujímají „party“, se svými lobbysty a rafinovanými legislativci. Ti připravujícími v zákonech „větičky“, které uniknou pozornosti parlamentu, ale mají podstatný význam pro onu „partu“, ať je tvořena kýmkoliv, třeba i straníky napříč stranami.
*Malí zlodějíčci v politice nyní na Babiše křičí, že už je to víc, než na co jsou sami zvyklí při dosavadním zneužívání státu v jejich osobní prospěch.
*„Nestranický“ Babiš nepřekračuje zákon (byť je jeho konání neetické), zatímco straničtí politici kradli zcela prokazatelně a to až tak nápadně, že i při naší vychytralé legislativě byli odsouzeni.
*Můj postoj vyplývá z toho, že více je těch neřádných, kteří proti státu chytračí a jsou podporováni těmi, kteří jsou přesvědčeni, že soukromník zvládá podnikání lépe než stát (myslím si to taky), ale nezanedbávám dodatek, že podniká ve svůj prospěch a ne ve prospěch státu.
*Zajímavou aktualitou je, že Putin přiznal nejen ochotu použít jaderné zbraně při rozšíření konfliktu o Krym, ale taky to, že tomu zabrání Krymu předcházela dokonalá příprava v infiltraci jeho lidí na Krym. Dnes má Putin infiltrováno do ČR už taky dost svých lidí, a zdá se, že i na dost podstatných postech.
*Zřetelně tu stojí proti sobě jeden Americký konvoj a pátá Putinova kolona. Když je to tak zřetelné, tak snad si toho všimne i náš parlament či vedení společnosti, nebo je snad i tam ta pátá kolona v převaze? br>
ZPĚT na Rozličné texty