Moje květnové agitační vstupy na FCB


* Soudnictví není divné. Soud nerozhoduje podle představy o spravedlnosti mravného soudce opřeného o pár zákonů, ale podle litery zákona, která je dnes tak hojná, že ji lépe zvládne advokát zaměřený výhradně na jednu kauzu, za kterou je asi i zaplacený lépe, než ten soudce.
* Když se to hodí, tak paměť odchází i vzdělaným lidem. Já jim připomenu, že žhavá bojiště jsme výrazně podporovali i v době vlády KSČ a našel bych snad i další podobnosti v konání tehdy a dnes.
* Maďar myslí především na svůj národ. Kdyby tak mysleli ve 2.WW Američané, tak by dnes vypadal svět určitě jinak.
* Ničvo, nas mnogo". Při takové vojenské taktice se není čemu divit. A na Ukrajině se zdá, že na této taktice z 2.WWsetrvali. To je špatně vojensky a hlavně lidsky. Kdo nectí lidský život, není dobrý člověk a je-li to projevem celé společnosti, není to dobrá společnost.
* Je všeobecně známo, že vulgarita je zbraní těch, kterým schází argumenty opřené o rozum.
* Netěším se na válku, ale těší mne hráz, která se staví konečně kolem říše zla. Na válku jsme se připravovali celých 40 let, aby se konečně naplnila touha kominterny, proto i naše armáda měla tolik tanků, což je zbraň útočná.
* Volání po nouzovém stavu je jen potvrzení toho, že diktaturou se společnost řídí snadněji než demokratickými formami. Má to ale nevýhodu v tom, že to svádí k řízení společnosti i absolutní neumětele a snadnost pak není zárukou úspěšnosti.
* Jako Marxova teorie to mohlo mnohé lákat, ale on asi nepočítal s tím, že naplňování té ideje bude svěřeno lidem, navíc Lenin si s teorií zaexperimentoval v samotném principu, když cestu ke komunismu chtěl realizovat v bídné nevyspělé zemi a ne tak, jak odhadoval Marx – v zemi nejvyspělejší.
* Kissingerova doba je pryč. Už není třeba držet Rusko při síle, aby byl důvod držet při síle zbrojní průmysl.
* Ukrajinci jsou ve svém boji jiní a neobvyklí. To dráždí mnohé. Jako by se vytvářela nová struktura hodnot. Unese to naše zmlsaná společnost?
* A všichni máme stejné žaludky. Na to si pamatuji. Mne by spíše zajímalo, jak se každý postižený dostal do situace, že chce, aby mu společnost jeho životní standard zajistila, jako by sám na to nestačil.
* Ano, demokracie je pro vyspělejší civilizaci, než je ta naše. PS: Stále se divím vyspělé civilizaci, když chce vyvážet svoji civilizaci kamkoliv.
* Ohlas na preference ANO: Jestli ten Babiš tu svoji kandidaturu na prezidenta jen nefinguje a čeká, že vláda včas padne a on bude svojí agitací už připraven na návrat k vládnutí. PS: Prezidentoval by ala Zeman, a to lákavé není snad ani pro jeho minulé příznivce.
* K dlouhé agitační haně dodávám: Myslím si, že jde to přirozený vývoj. Charakter států zaniká nejen běžnou migrací, ale tím, že se ztratila potřeba společné ideje. Pěstuje se individuální svobodomyslnost. Bez ideje jsou veškerá moudra zcela formální ať jde o svobodu nebo o lidská práva.

ZPĚT na Rozličné texty