Texty z Facebooku.


V prosinci jsem své stanovisko prezentoval jen několika vstupy do jinými vyvolané diskuse na Facebooku.
*Jsem kritizován za pojem „sluníčkáři“, resp. mám je jmenovat - odpovídám: … termín není mně zase až tak blízký. Nelze však přehlédnout, že je zcela neadresně užíván pro skupinu nadšenců pro jisté konání, podobně jako „eurohujeři“, „somráci“ nebo mnoho jiných, podobně zcela konkrétně nedefinovaných. Kdo se tak cítí, sám to na sebe vztáhne. Ta činnost, byť specifická, nemusí být zavržení hodna, ale postojem k ní lze přece jen vyjádřit i stanovisko jinak smýšlejících lidí. Vím, že uklidňování společnosti je pro vládnutí nad ní snadnější, a proto je propagováno. Ne vždy to ale byla ta správná metoda. Možná, že duchovně zaměřeným lidem by bylo spíše po vůli, kdyby všichni měli stejný postoj ke všemu – pro mne by to bylo smutné bytí lidské společnosti. Ostatně ani Bůh si neudělal z člověka svoji loutku, jak si to někteří představují, ale dal mu svobodnou vůli, ale to s vámi - „vzdělanci“ v té věci zase diskutovat nemohu. Ti na obrázku prchali před něčím, ti dnešní ve velké míře utíkají někam, a to je dobré rozlišovat. Jestli ti jejich ochotní pomocníci, abych vynechal to opovržlivé „sluníčko“, jsou schopni mezi nimi vybrat právě ty prchající, to si právě nejsem jistý.
*Ke statistice migrantů přes ČR: Jsem zvědav, jaké násilí na ně budeme aplikovat, abychom dnes proti jejich vůli naplnili kýmsi předepsané kvóty. Taky si myslím, že nejde ani tak o dnešek, jako o dobu za 10 -20 let.
*K Halíkovu postoji: Jsem spíše konzervativním příznivcem poučení z historie, než příznivcem liberálních věšteb byť vzdělaných mudrců. Zjednodušeně: Hácha nechtěl dráždit Hitlera a nic mu to nepomohlo. Smířliví Sudeťáci změnili svoji kvalitu, omámeni ideou Vůdce. Ze současné situace v ghettech s muslimskou většinou je možné soudit, že i s rostoucím počtem muslimů v Evropě dojde ke změně jejich kvantity v kvalitu a všichni muslimové budou podobni těm všem Sudeťákům. A vůbec nebude záležet na našem postoji k nim, nýbrž na jejich postoji k nám, a ten je mnohým, taky dost chytrým jako je ten P. Halík, už dnes zřejmý.
*Situaci v Německu doplňuji uvedenou větu: Policie ve Wuppertalu ujišťuje, že rázně zakročí ... Jen aby to bylo včas.
*K hanění Cílkova postoji k islamistům dodávám: Diskuse, kdy jedna strana argumentuje než tím, že oponent je už nemilý blbec, není dobrá diskuse, protože vyjádřené emoce překrývají racionální stanovisko.
*K fotce utýraného Syřana: Válka je zlá, vždy v ní umírají lidé. Vítěz ve válce je oslavován. Vítěz v občanské válce je ostouzen.
*Ke zprávě o muslimském vyhrožování ve Švédsku dodávám: Jen houšť a větší kapky, aby si konečně i vládnoucí představitelé včas uvědomili, co nás čeká, nepochopí-li ani nejpostiženější mocnosti včas, že jde o válku – byť ji nazýváme hybridní. My jsme na řadě až později, takže jsme právem ještě v klidu, ale jsme závislí na včasném pochopení situace vládci států již postižených.

ZPĚT na Rozličné texty