Novoroční pozdrav redakci Plzeňského deníku


Vážení, vy všichni v redakci.
Přeji vám klidné a radostné prožití svátků vánočních a mnoho úspěšně zpracovaných událostí, jimiž budete informovat nebo bavit čtenáře Deníku. Navíc přikládám text k novoročnímu zamyšlení alespoň vám inovátorům forem Deníku, když už nelze podnítit čtenáře Deníku. (Při málo komentářích a málo zprávách ze zahraničí se mně Deník jeví příliš provinčně.)
Ctibor Fojtíček
Až zcela nedávno jsem si všimnul, že náš milý Plzeňský deník již změnil svoji stránku poskytující prostor názorům čtenářů a zavedl na jejím místě stránku jinou, která má mít obsah spíše popisný než názorový. Příspěvků od čtenářů s názorem bylo asi málo a autoři byli stále stejní, a tak redakce doufá, že se najdou jiní, kteří jí sdělí, „co je nového u nás doma či v našem okolí“. Mohl bych tedy právem sdělit, že v mém okolí projevili malou náchylnost k pořádku plzeňští zastupitelé při svém prosincovém jednání, když si proti vůli primátora svévolně (nebo snad jemu natruc?) prodloužili přestávku v jednání na dvojnásobnou dobu. Je to banální zpráva, ale může podnítit názor, že suverenita jednotlivců a part v ZMP se neprojevuje jen v tomto ignorování momentální vůle primátora, ale projevuje se častými neshodami (ke škodě města) zcela obecně, a to je smutným obrazem vedení města. To je však již názor, který na tu novou stránku nepatří.
Takže, milí čtenáři, rozhojnil se nám sice v Deníku rozsah informací, ale jak si je vyhodnotíte, to nemůže už nikdo z čtenářů Deníku ovlivnit, a všichni musíme čekat, až jak na nás zapůsobí jednou za čas billboardy politických stran.
V hodně volné parafrázi na Remarque podávám tedy jen korektní zprávu o tom, „co je u nás nového“, a sděluji, že v našem západním pokoji je již předvánoční klid, a já mám jen rakovinu.

ZPĚT na Rozličné texty