Neuspěchejme volby


Nejen opozici, ale i mnohým občanům se současná vláda jeví již dosti zralá k podání demise.
Aby taky ne. Připravuje nepříjemná opatření, její členové dělají školácké chyby, jsou zamotaní v podezřelých kauzách, jejichž řešení dovedně oddalují, neplní volební sliby, neřeší korupci, ministři sočí na sebe navzájem, a tak bych mohl pokračovat.
To vše nám s chutí připomínají ti, kteří si potřebují dodat sebevědomí, že jejich dávná podpora KSČ nebyla omylem či vychytralostí, ale byla opravdu úsilím o lepší společnost, což se nám dnes prý stále nedaří.
Podá-li dnešní vláda demisi, po níž tak volají ti shora vzpomenutí, nastoupí opět vláda „úřednická“, která nám dá zapomenout na tu volenou. S připravovanými novými volbami budeme mít opět i novou naději – stejnou, ale i marnou, jako již mnohokrát.
Proto jen ať ty volby nejsou brzo. Vychutnejme si do dna to, co jsme si všemi předchozími volbami navařili. Čím výrazněji se dnešní vedení společnosti projeví a čím delší bude čas jeho působení, tím snad už konečně si uchováme v paměti, koho nemáme volit. Žádná z dosud volených vlád totiž nebyla jiná, než ta dnešní.
Tu lepší vládu získáme, až budeme uvážlivěji volit své poslance. Už ne jen podle předvolebních honosných reklam a slibů, ale konečně už i dle své vlastní zkušenosti, kterou právě nabýváme.

ZPĚT na Rozličné texty