Atletický stadion


*Plzeňští atleti se konečně dočkali svého stadionu, o který se nebudou muset v područí dělit s fotbalisty. Výstavba trvala téměř dva roky a výsledek je kompromisem mezi požadavky atletů a finančními možnostmi města. I tak je ale stadion na pohled krásný a snad je i přijatelně vybavený. Však taky stál přes sto milionů korun.
Slavnostního zahájení se zúčastnili kromě celebrit atletických i četní představitelé města a nechyběli ani bezprostřední budovatelé stadionu. S povedeným dílem mohli být spokojeni i ti, kteří se jen těžce loučili se starým dobrým „Štruncákem“, spojeným s jejich dávnými atletickými úspěchy. Dnes se už od podílu na slávě nijak nedistancovali, ba naopak se k ještě nedávno opovrhovaným propagátorům a obhájcům separovaného stadionu rádi družili. Radost z nového stadionu měli nepochybně i občané města, což vyjádřili svojí hojnou účastí nejen na zaplněné tribuně, ale i na ploše stadionu, kterou opanovali především rodiče s dětmi, pro které byla připravena hojnost zábavného soutěžení.
Na dráze stadionu atleti AK Škoda sice již téměř rok trénovali, ale sektory budou mít k dispozici až nyní a budou mít co dohánět. Ještě letos uspořádají na stadionu nějaké veřejné závody, ale do soutěží bude stadion zapojen až v příštím roce. Do té doby ale ladem stadion ležet nebude a trenéři již mají jasnou představu o jeho plném využití, aby každoroční nejméně milionová dotace města přinášela efekt v atletických výkonech, kterými na Plzeň určitě upozorní i „královna sportů“.

ZPĚT na Rozličné texty